Vad gör en inkubator?

Movexum är den av Region Gävleborg utsedda företagsinkubatorn i Gävleborgs län. Vi erbjuder entreprenörer och innovatörer hjälp med att bygga företag av sina idéer och att kommersialisera dem. Hos oss får du hjälp med bland annat affärscoachning där vi tillsammans arbetar fram en plan för hur just din aktuella idé bör utvecklas för att bli attraktiv på den tilltänkta marknaden. Vi följer vissa kriterier vad gäller de bolag som vi plockar in, kraven vi tittar på är:
- Innovationshöjd
​- Skalbarhet
​- Driven entreprenör
- Hållbarhet
​- Tillväxtpotential

​Ett första steg i att komma närmare ett samarbete är att man skickar in en ansökan. Därefter följer en introduktionsintervju med våra affärscoacher. Intervjun är inte bara till för att vi på Movexum ska få veta mer om dig och din idé utan också ett tillfälle för dig att lära känna Movexum och vad vi kan erbjuda just dig. Om vi tycker att din idé stämmer in på de kriterier vi har så bjuder vi in dig till att medverka i vår Boost Chamber som avslutas med att du pitchar din idé framför våra investerare. Två veckor efter avslutad pitch får du besked om du går vidare till vår inkubatorsprogram som är uppdelat i tre steg:
- Pre Lab
- Business Lab
- Business accelerator

​Blir du antagen till vårt inkubatorprogram får du fyra timmars affärscoachning per vecka. Utöver det ingår seminerier, föreläsningar och möjlighet att arbeta från Movexums centrala lokaler i Gävle. Du träffar konternueligt andra Movexumbolag, får tillgång till vårt breda nätverk och kan också få viss ekonomisk finansiering. 

 

Vi på Movexum brinner för att hjälpa människor att förverkliga sina idéer och att växa som entreprenörer.


Boost Chamber
Nu börjar vi

Inkubatorn
Pre lab + Business lab

Alumni
Exeminerade inkubatorer